MEDIA

Τι θα ζητήσουμε – Τι θα μας δώσουν

Τι θα ζητήσουμε – Τι θα μας δώσουν

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας ανιχνεύει την πρώτη συνάντηση κυβέρνησης και δανειστών μας

Την ερχόμενη Πέμπτη, μία εβδομάδα από σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι στυλοβάτες της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ο υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος και πέντε ακόμη οικονομικοί τεχνοκράτες της κυβέρνησης θα πρέπει να πείσουν τους πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ότι ο ελληνικός λαός αφανίστηκε πλέον με τα μέτρα του μνημονίου, δεν αντέχει άλλο και πρέπει να υπάρξει άμεση ελάφρυνση των βαρών του.

Βασικά, η ελληνική αντιπροσωπεία θα ζητήσει να μην επιβαρυνθούν πλέον ούτε για ένα ευρώ μέσα στο 2012 μισθωτοί και συνταξιούχοι, να μην απολυθούν μέχρι τέλος του έτους 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι (όπως έχει συμφωνηθεί), να υπάρξει επιμήκυνση τουλάχιστον 2 ετών για την λήψη νέων μέτρων και εξόφληση των δανείων κλπ.

Αυτά –μεταξύ άλλων- θα ζητήσουμε από τους ευρωπαίους. Το κύριο ερώτημα είναι τι θα μας δώσουν.

Τα πρώτα στοιχεία για την αποδοχή των ελληνικών αιτημάτων θα παρουσιάσει απόψε το βράδυ 9 μ.μ. στην webtv του newsbomb.gr και στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» ο Κώστας Χαρδαβέλλας, στην οποία θα υπάρχει και μια ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση με πολιτικούς και οικονομολόγους για τις κρίσιμες συζητήσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Στη διάρκεια της εκπομπής ο Χάρης Λαζαρόπουλος θα είναι σε διαρκή επαφή με τους τηλεθεατές για να μεταφέρει στο στούντιο τις ερωτήσεις και παρατηρήσεις τους.