MEDIA

Έρχεται η «χατζάρα» της τρόικας

Έρχεται η «χατζάρα» της τρόικας

Ο Κ. Χαρδαβέλλας καταγράφει τις διαθέσεις Τόμσεν και Σία

'Αρον-άρον και τρεις μόλις μέρες μετά την ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης και πριν καλά-καλά ενημερωθεί για όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Β. Ράπανος καταφθάνει η τρόικα τη Δευτέρα στην Αθήνα με τους Τόμσεν και Σία για να διαπιστώσει πού βρίσκεται η κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή του μνημονίου Νο 2.

Λίγο-πολύ, η τρόικα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα γνωρίζει καλά ότι σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει το τελευταίο τρίμηνο στην Ελλάδα, λόγω εκλογών, αλλά χρειάζονται οι επίσημες διαπιστώσεις της για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, όπου θα υποβληθεί και το αίτημα της Ελλάδας για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου Νο 2.

Από εκεί και πέρα, φυσικά, θα έρθει και ο νέος λογαριασμός για την Ελλάδα, που μάλλον θα λάβει και τη μορφή ενός μνημονίου Νο 3.

Τι θα συναντήσει η τρόικα στην Ελλάδα; Τι είχαμε συμφωνήσει και τι δεν υλοποιήσαμε; Ποιες τρύπες υπάρχουν ήδη στον κρατικό προϋπολογισμό και πώς θα καλυφθούν; Μετά τις διαπιστώσεις της τρόικας θα στείλουν λεφτά οι δανειστές μας ή όχι;

Αυτά είναι μερικά πρακτικά ερωτηματικά που θα δώσει απαντήσεις η εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα απόψε 8 μ.μ. στην τηλεόραση του newsbomb.gr με τον Χάρη Λαζαρόπουλο να είναι σε συνεχή επαφή με τους τηλεθεατές για τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις τους.