MEDIA

Τι φέρνει η άφιξη της τρόικας τη Δευτέρα

Τι φέρνει η άφιξη της τρόικας τη Δευτέρα

Τι θα συναντήσει ητρόικα τη Δευτέρα που καταφθάνει στην Αθήνα, ποιες τρύπες υπάρχουν ήδη στον κρατικό προϋπολογισμό και αν τελικά θα μας στείλουν την επόμενη δόση οι δανειστές μας, ήταν μερικά από τα ερωτήματα που συζητήθηκαν στη σημερινή εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» με τονΚώστα Χαρδαβέλλα και τονΧάρη Λαζαρόπουλο, ο οποίος επικοινωνούσε με το κοινό στα Social Media.

Ο Γενικός Διευθυντής της Spin Communication, κ. Ζαχαρίας Λουδάρος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μοιάζει καθόλου με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

«Τόσο καιρό ο κόσμος άκουγε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ο μέσος πολίτης, ακόμα και ο πιο καλόπιστος, απογοητεύτηκε οικτρά από το αποτέλεσμα. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάτι από το playstation του Καραμανλή και μερικούς πανεπιστημιακούς καθηγητές απλά», ανέφερε εμφαντικά ο κ. Λουδάρος.

«Επί δραχμής ζούσαμε μια χαρά 150 χρόνια. Με το ευρώ έχουμε καταστραφεί. Είμαστε κάτω από την Καιάδα και απλά κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν», συμπλήρωσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, τονίζοντας την πεποίθηση του ότι το ευρώ έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη σημερινή κρίση που αντιμετωπίζουμε, τόσο εμείς, αλλά και σύσσωμη η Ευρώπη.

«Η Ελλάδα έχει τεράστιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας σε σχέση με την Ευρώπη και την Αμερική», τόνισε ο Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα υπάρξουν κάποια μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα αποφύγουμε στο ενδιάμεσο ένα μεγάλο σκόπελο κινδύνων και ανασφάλειας.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας, φαίνεται να πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι τελικά και τόσο εύκολη υπόθεση.

«Εμείς είναι εύλογο ότι θα βάλουμε πολλά θέματα στη διαπραγμάτευση, αν και είναι βέβαιο ότι εκείνοι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν όσο πιο σκληρή στάση γίνεται. Υπάρχει μια αλλαγή κλίματος σίγουρα στην Ευρώπη, αλλά αυτά δεν γίνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς», είπε χαρακτηριστικά.