MEDIA

«Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα»: Η Τουρκία κρύβει πληροφορίες

«Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα»: Η Τουρκία κρύβει πληροφορίες

Η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» κατήγγειλε έντονα ότι η αρχές στην Άγκυρα, εμποδίζουν τη ροή των πληροφοριών σχετικά με το πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο που κυριαρχεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης εδώ και μία εβδομάδα και συγκλονίζει την τουρκική κοινωνία.

Η οργάνωση που εδρεύει στο Παρίσι, σε δελτίο Τύπου, την Τετάρτη, αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην πρόσβαση των μέσων ενημέρωσης στις αστυνομικές πηγές, καθώς αναφέρεται σε αυτά και η απόλυση ενός δημοσιογράφου για αποκαλύψεις που δημοσίευσε.

Η παγκόσμια Οργάνωση, αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί με όλα τα μέσα να συγκρατήσει τυχόν διαρροές με την τρέχουσα κρίση και χρησιμοποιεί επιθετική ομιλία κατά των σημαντικών μέσων ενημέρωσης.

Η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για «μια σειρά αυστηρών μέτρων κατά των μέσων ενημέρωσης που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία». Επισημαίνει, ακόμη, ότι η τουρκική κυβέρνηση, εν αναμονή ελέγχου σε μια ευρεία κλίμακα κατά της διαφθοράς στην καρδιά της εξουσίας, αποκρύβει τα κύρια πολιτικά στοιχεία από τις δικαστικές αρχές ‘κατά παράβαση του δικαίου της ενημέρωσης στο κοινό».

Η Οργάνωση προσθέτει ότι η ίδια λογική είχε εφαρμοσθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Καλοκαιριού με αφορμή το πάρκο Gezi.

Η Τουρκία κατατάσσεται ως η 154η χώρα από τις 179 χώρες, στην ελευθερία του Τύπου, σημειώνει το δημοσίευμα.