MEDIA

Τηλεοπτικές άδειες: Ξεκινάει η «τελική μάχη» - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Τηλεοπτικές άδειες: Ξεκινάει η «τελική μάχη» - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Στην τελική ευθεία εισέρχεται από σήμερα, Δευτέρα (18/07/2016), ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ανακοινώνειτα επιχειρηματικά σχήματα που πέρασαν τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής αλλά και των ορκωτών λογιστών για τους φακέλους που υπέβαλαν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και τυπικά εκτός του διαγωνισμού θα βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο οποίος δεν κατόρθωσε να προσκομίσει εγκαίρως την απαιτούμενη βάσει του διαγωνισμού τραπεζική ενημερότητα.

Για την αποβολή του καναλιού από τη διαδικασία αδειοδότησης είχε μιλήσει άλλωστε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, πέραν της βέβαιης αποβολής του MEGA από το διαγωνισμό δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες «κόκκινες κάρτες» σε μιντιακά σχήματα που εμφανίζουν κι άλλες παραλείψεις ή τυπικά κωλύματα.

Κατά τα λοιπά, οι εννέα (πλην του MEGA) «μνηστήρες» για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, μέχρι στιγμής, είναι οι εξής:

1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ)

2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL)

3. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA με μέτοχο πλέον τη Μαρία Κοντομηνά, κόρη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ).

4. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ)

5. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - «EPSILON TV»)

6. Η εταιρεία «ΑLTER EGO» του εφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

7. Η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, του Γιώργου Σαββίδη, γιου του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

8. Η εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

9. Η κυπριακή εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Φίλιππο Χατζηφιλίππου, Αθανάσιο Δάμη και Ναταλία Καλογερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Σχετικές ειδήσεις