MEDIA

Μήνυση για την κατάληψη του ΑΛΤΕΡ κατέθεσε ο Κουρής

Μήνυση για την κατάληψη του ΑΛΤΕΡ κατέθεσε ο Κουρής

Μήνυση για παράνομη βία κατά παντός υπευθύνου, για κατάληψη του κτηρίου, όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΤΕΡ, καθώς και για παρεμπόδιση της λειτουργίας του, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο Γιώργος Κουρής.

Με αφορμή τη μήνυση, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας και μέτοχος του σταθμού Γ. Κουρής, περιγράφει στη μήνυσή του "αυτόφωρα αδικήματα" τα οποία κατά τους ισχυρισμούς του έχουν ως δράστες τους εργαζόμενους, που έχουν δηλώσει πως θα παραμείνουν στο χώρο έως ότου πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ έχουν προχωρήσει και σε επίσχεση εργασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι στον τηλεοπτικό σταθμό οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί σειρά μηνών, ενώ προ ημερών συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικοό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού, Κώστας Γιαννίκος, για μη καταβολή ΦΠΑ, 1, 2 εκατ. ευρώ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΤΕΡ τελεί υπό κατάληψη από τους απλήρωτους εργαζομένους του, από τις 29 Νοεμβρίου. Η ροή προγράμματος έχει διακοπεί και προβάλλεται κάρτα με τα αιτήματα των εργαζομένων.