Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

Συγκλονίζει η Χαρίτα Μάντολες: «Το παιδί μου ήταν στην αγκαλιά του άντρα μου όταν τον σκότωσαν»

Newsbomb

Η Χαρίτα Μάντολες εξιστορείται το γεγονός που τη σημάδεψε όταν εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο, το 1974 - Τα συγκλονιστικά λόγια της

Η Νίκη Λυμπεράκη ταξίδεψε στην Κύπρο και συνάντησε τη Χαρίτα Μάντολες και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Η γνώρισε και άκουσε από κοντά τη γυναίκα-σύμβολο της Μεγαλονήσου, που εξακολουθεί -όπως η ίδια λέει- να είναι 27 ετών, ακριβώς όσο ήταν την 20η Ιουλίου του 1974.

Η Χαρίτα Μάντολες μίλησε με λιτά λόγια και περιγραφή που σοκάρει για όσα είδαν τότε τα ίδια της τα μάτια, και τα κουβαλάει μέχρι σήμερα μαζί της.

«Εγώ είμαι μια φτωχή γυναίκα που έζησε αυτό το δράμα. Δεν είμαι θύμα, αλλά δεν είμαι ηρωίδα. Είμαι ένας φτωχός άνθρωπος, ούτε μόρφωση ούτε τίποτα. Απλώς μια φτωχή γυναίκα που έζησα αυτό το δράμα», είπε χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη συμπλήρωσε για την Μάντολες, την οποία υποδύεται στο Famagusta ότι πρόκειται για μια γυναίκα «οπλισμένη με πίστη που η ίδια η πίστη της, της δίνει δύναμη και αντοχή για να αγωνίζεται. Δεν τα παρατάει και δεν έχει κλειστεί στο καβούκι του προσωπικού της πόνου, νιώθει τον πόνο όλων. Σαν να πήρε στην πλάτη της τον αγώνα όλων μας»

Η Χαρίτα Μάντολες διηγήθηκε την ιστορία του άντρα της που σκοτώθηκε έχοντας στην αγκαλιά του, το παιδί τους.

«Τα πρώτα λόγια που είπε το αγόρι ήταν μαμά μπαμ μπαμ. Αυτό φώναζε που δεν μιλούσε ως εκείνη την ώρα. Ο γιος ήταν στην αγκαλιά του άντρα μου όταν τον σκότωσαν. Το μωρό το είδα, βρέθηκε πάνω στο κεφάλι του πατέρα του. Δεν έφευγε το μωρό από το κεφάλι του πατέρα του. Είναι η αλήθεια αυτή και η αλήθεια δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Η αλήθεια του πολέμου του τόπου μας των ανθρώπων μας»