MEETING POINT

Όλγα Γεροβασίλη στο Newsbomb.gr: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει»

H Όλγα Γεροβασίλη στο Newsbomb.gr
H Όλγα Γεροβασίλη στο Newsbomb.gr

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει», τονίζει σε συνέντευξή της στο Newsbomb.gr η Όλγα Γεροβασίλη.

Το μήνυμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει, να διευρυνθεί, να γίνει πιο ελκυστικός και να γειωθεί στην κοινωνία», στέλνει μέσα από το Νewsbomb.gr η Ολγα Γεροβασίλη μία ημέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ενός συνεδρίου, που η ίδια χαρακτηρίζει ως «ιστορικό».

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB Δημήτρη Μαύρο, εκτιμά πως παρ’ ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνει ισχυρή ανοδική δυναμική στις δημοσκοπήσεις «έχει αρχίσει να ακούγεται στην κοινωνία».

«Οι πολίτες αρχίζουν και μας ακούν» λέει χαρακτηριστικά, τονίζει πως ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι να δώσει και πάλι ελπίδα στον κόσμο», και επιμένει στην πρόταση και την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης. Αναφερόμενη στην πολιτική των ίσων αποστάσεων που ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει πως μέχρι τις εκλογές και αμέσως μετά τις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής όλα τα προοδευτικά κόμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν και να μιλήσουν ανοιχτά στον ελληνικό λαό», ενώ χαρακτηρίζει το άνοιγμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κυβερνήσεις συνεργασίας ως «παραδοχή ήττας».

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως το βασικό ζητούμενο είναι η κατάθεση μιας προοδευτικής προγραμματικής πρότασης που θα είναι ρεαλιστική και εφικτή, ενώ σε ό,τι αφορά την κομματική διεύρυνση επισημαίνει πως «υπάρχει ανάγκη ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τον Αλέξη Τσίπρα η Όλγα Γεροβασίλη λέει πως ο ίδιος έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει «το πιο δημοκρατικό κόμμα σε όλη την Ευρώπη» αλλά ταυτόχρονα σημειώνει πως «ως αρχηγός, θα πάρει και αποφάσεις μόνος του όταν χρειαστεί».

Ο Δημήτρης Μαύρος επισημαίνει πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σταδιακή αποδυνάμωση του αντι-συριζαϊκού ρεύματος που, όμως, «ακόμη δεν έχει μεταφραστεί σε θετική επιλογή των ψηφοφόρων», λέει ότι διαμορφώνεται ξανά ένας άξονας συστημισμού και αντισυστημισμού στο πολιτικό σκηνικό – «οι άξονες δεξιά/αριστερά και πρόοδος/συντήρηση έχουν σκιστεί» τονίζει χαρακτηριστικά -, ενώ σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως οι μετρήσεις δείχνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί το αρχηγικό προφίλ του κ. Τσίπρα. «Εχει μετρηθεί», λέει ο Δημήτρης Μαύρος, «ότι Τσίπρας ίσον ΣΥΡΙΖΑ, και ΣΥΡΙΖΑ ίσον Τσίπρας».

Διαβάστε επίσης:

Δ. Μαύρος στο Newsbomb.gr: Μεγάλο πολιτικό «καμπανάκι» η ακρίβεια