MEETING POINT

Δ. Μαύρος στο Newsbomb.gr: Μεγάλο πολιτικό «καμπανάκι» η ακρίβεια

Δ. Μαύρος στο Newsbomb.gr: Μεγάλο πολιτικό «καμπανάκι» η ακρίβεια

Η ανάδειξη της ακρίβειας ως κορυφαίο και καταλυτικό πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία είναι το κύριο στοιχείο της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB για το Newsbomb.gr, όπως τονίζει ο Δημήτρης Μαύρος στην συνέντευξή του στο Meeting Point και την Ολγα  Τρέμη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB χαρακτηρίζει τα ευρήματα της δημοσκόπησης ως «καμπανάκι» για το πολιτικό σύστημα. Όπως λέει, για την μεν κυβέρνηση διακρίνεται κίνδυνος απώλειας του στόχου της αυτοδυναμίας, για τον δε ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ένα «αμυδρό φωτάκι», όπως λέει χαρακτηριστικά, που όμως δεν κεφαλαιοποιείται σε μεγάλη ενίσχυση των ποσοστών του.

Ως κύρια αιτία της φθοράς στα ποσοστά της ΝΔ ο Δημήτρης Μαύρος εντοπίζει την βαριά κοινωνική δυσφορία για την ακρίβεια. Και εξηγεί ότι το κρίσιμο στοιχείο για τις περαιτέρω πολιτικές τάσεις είναι το εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκρατήσει την κατάσταση στην αγορά και να μην αφήσει το πρόβλημα της ακρίβειας να εξελιχθεί σε πρόβλημα αισχροκέρδειας.

Στο έτερο μεγάλο κεφάλαιο, τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνει ότι η δημοσκόπηση δείχνει πως ο Ελληνας χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση και εξηγήσεις για να καταλάβει γιατί η κυβέρνηση έστειλε οπλική βοήθεια στο Κίεβο.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Μαύρος λέει πως εισπράττει μεν ένα μέρος της φθοράς της ΝΔ και ενισχύει την συσπείρωσή του αλλά δεν καταγράφει δυναμική ισχυρής ανόδου.

Το ΚΙΝΑΛ, όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, δείχνει «να έχει πιάσει ένα πλατό», αλλά δεν φθείρεται με μεγάλη ταχύτητα – δεν υπάρχει, όπως λέει, το «αυτόματο ξεφούσκωμα» που πολλοί προεξοφλούσαν.

Στις μετακινήσεις ψηφοφόρων, σημειώνει πως οι διαρροές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ είναι σχεδόν ίδιες, ενώ σημαντική είναι η ενίσχυση του χώρου που βρίσκεται στα δεξιά της ΝΔ και κυρίως της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.