MEETING POINT

Σκέρτσος: Αναγκαία η αυτοδυναμία - Γεροβασίλη: Ρεαλιστική η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Σκέρτσος: Αναγκαία η αυτοδυναμία - Γεροβασίλη: Ρεαλιστική η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2023: Αποκλείει ρητά τη συνεργασία με «ΕΑΝ» και Ελληνική Λύση ο Άκης Σκέρτσος, ενώ προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙZA - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκρίνει η Όλγα Γεροβασίλη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί τομή το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, με τη γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να κάνει λόγο για «τρολ του διαδικτύου» για την κυρία Αγαπηδάκη, στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, και η γραμματεάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφια βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή Meeting Point και την Όλγα Τρέμη, την Τετάρτη (03/05/2023).

Οι πιθανές συνεργασίες για συγκρότηση κυβέρνησης την επόμενη ημέρα των εκλογών της 21ης Μαΐου απασχόλησαν τη συζήτηση, με τον κ. Σκέρτσο να αποκλείει ρητά οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, όπως και με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. «Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση αυτοδύναμη, που πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν άλματα προς τα μπρος και όχι προς τα πίσω». «Δεν συμβιβαζόμαστε με κυβερνήσεις και με σχήματα του ελάχιστου κοινού παρονομαστή» τόνισε. Μπροστά μας έχουμε εθνικούς στόχους όπως η επενδυτική βαθμίδα, για να μπορέσει η οικονομία να αναπτύσσεται δυναμικά, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, εκτίμησε από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία θεωρεί ότι είναι ρεαλιστική λύση μια σταθερή, προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος, δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα. «Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει σύμμαχο» τόνισε. Όσο για πιθανή συνεργασία με το ΜεΡΑ25, η κυρία Γεροβασίλη απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση στο έδαφος της εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Σόιμπλε και Βαρουφάκης είχαν το ίδιο σχέδιο, να βγει η χώρα εκτός ευρώ» εξηγεί η κυρία Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για το σχέδιο «Δήμητρα».

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι πρόκειται για τομή στα πολιτικά χρονικά της χώρας, με «ρίζες μέσα στην κοινωνία». «Τα πρόσωπα που το στελεχώνουν έχουν ιστορία και αναγνώριση εντός της ΝΔ, έχουμε πολλές προσωπικότητες που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, έχουμε όμως και ανθρώπους που προέρχονται από την κοινωνία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι «ψευδεπίγραφες οι πολιτικές ταμπέλες». Όσο για την επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα, στον τομέα της πρόληψης και στην προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

«Τρολ του διαδικτύου» χαρακτήρισε την επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ, η Όλγα Γεροβασίλη. «Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπάλληλος του κυρίου Μητσοτάκη ήταν, διότι την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα ανήλικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την είχε, από την πρώτη μέρα», σημείωσε.

Δείτε την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένους τον Άκη Σκέρτσο και την Όλγα Γεροβασίλη: