MEETING POINT

Εκλογές 2023: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - «Να ξαναγεμίσουμε τις κάλπες, με μεγαλύτερο ποσοστό»

Εκλογές 2023: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - «Να ξαναγεμίσουμε τις κάλπες, με μεγαλύτερο ποσοστό»

Εκλογές 2023: Μετά από 8 χρόνια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, έχοντας σημειώσει μια «ιστορική» πρωτιά με τη Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Αθήνα. Μιλά για το στόχο της αυτοδυναμίας, τους ψηφοφόρους του κέντρου που προσέγγισαν τη ΝΔ, την οικονομική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά, στην εκπομπή Meeting Point και την Όλγα Τρέμη.

«Η διακυβέρνηση της χώρας κρίνεται στις 25 Ιουνίου» τονίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήρθε πρώτος σε σταυρούς, συγκεντρώνοντας την προτίμηση 29.200 ανθρώπων. «Σημειώθηκε μια ιστορική ανατροπή στη Δυτική Αθήνα» σημειώνει και προσθέτει: «Ο κόσμος της ΝΔ, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι, αλλά και ένα μεγάλο μέρος κεντρώων ψηφοφόρων που ψήφιζαν παλιά ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, αγκάλιασαν την υποψηφιότητά μου και τη στήριξαν».

Στόχος είναι μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Οι πολίτες ψήφισαν σταθερότητα» στις προηγούμενες εκλογές γιατί «ο κόσμος αυτήν την τετραετία που περάσαμε πολλαπλές κρίσεις, ένιωσε μια ασφάλεια και μια εμπιστοσύνη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του». Τώρα, «χρειάζεται να ξαναγεμίσουμε τις κάλπες, και με μεγαλύτερο ποσοστό ακόμα, για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τη χώρα και να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές» λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αποκλείει δε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης» με τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζει. «Είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων» ξεκαθαρίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υποστηρίζει πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι κυβερνήσεις ανάγκης. «Όλες οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα έγιναν με ισχυρότατες κυβερνήσεις» επισημαίνει.

Ως προς το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι είναι προσαρμοσμένο στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας, επομένως δεν θα επηρεαστεί η επιδοματική πολιτική.

«Μέχρι πριν από λίγο καιρό, είχαμε απειλές ότι ο κ. Ερντογάν θα μας βομβαρδίσει. Όλα αυτά σταμάτησαν, γιατί η Ελλάδα άλλαξε τους συσχετισμούς στην περιοχή και έγινε μία χώρα θωρακισμένη και ασφαλής» δηλώνει, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά. Όσο για τις θέσεις της Ελλάδας για την προσέγγιση με την Τουρκία, τονίζει ότι αυτές είναι διακηρυγμένες και καθαρές, για όλα τα ζητήματα, εδώ και πενήντα χρόνια.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: