MEETING POINT

Εκλογές 2023: Όλγα Γεροβασίλη - «Ο Τσίπρας θα παραμείνει, δεν θα τους κάνει τη χάρη»

Εκλογές 2023: Όλγα Γεροβασίλη - «Ο Τσίπρας θα παραμείνει, δεν θα τους κάνει τη χάρη»

Εκλογές 2023: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αλλαγή συσχετισμών προτάσσει η Όλγα Γεροβασίλη ως διακύβευμα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ώστε να ανακοπεί η παντοδυναμία Μητσοτάκη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει χώρος για δαχτυλίδια, τονίζει στην εκπομπή Meeting Point και την Όλγα Τρέμη και εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κεφάλαιο για τη χώρα, και για το παρόν και για το μέλλον, ξεκαθαρίζει η Όλγα Γεροβασίλη. Η υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομό Άρτας δηλώνει στο Meeting Point του Newsbomb.gr, ότι «όλο το σύστημα θα ήθελε να έχει εξαφανιστεί ο Τσίπρας από τον ορίζοντα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εκτιμώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας αυτήν τη χάρη δεν θα την κάνει».

Μιλώντας για τους λόγους που έφεραν τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τονίζει: «Κάναμε λάθος με την απλή αναλογική, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων». «Έπρεπε να έχουμε ελιχθεί έγκαιρα, να αλλάξουμε τακτική» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμψε σήμα αστάθειας, σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη. «Η απλή αναλογική προφανώς είναι το πιο δίκαιο σύστημα αντιστοίχισης της ψήφου με τις πραγματικές έδρες και τις δυνάμεις των κομμάτων, ωστόσο απαιτεί συναινέσεις» εξηγεί και εκτιμά ότι η απλή αναλογική «έχει καεί» για πολλά χρόνια.

Στο κλίμα ανασφάλειας και εν τέλει στο εκλογικό αποτέλεσμα, επέδρασαν οι δηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας (Κατρούγκαλου - Φωτίου) πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου: «Έδρασαν ως πυροκροτητής, πυροδότησαν ένα κλίμα μη σοβαρότητας και όχι συγκροτημένης ομάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Όμως, άστοχες δηλώσεις υπήρξαν σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας, επισημαίνει η Όλγα Γεροβασίλη. Όσο για το αν κάποιες δηλώσεις υποκρύπτουν δεύτερα και τρίτα σχέδια, λέει ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ούτε να αποδείξει κάτι, όμως «μένει να το δείξει η ιστορία».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν υπάρχει χώρος για δαχτυλίδια» τονίζει. Υπάρχουν συλλογικά όργανα και συλλογικές διαδικασίες που αποφασίζουν, εξηγεί και εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει αρχηγός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει εν κινήσει και καταθέτει την προγραμματική του πρόταση στο λαό. Ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης είναι κακή εξέλιξη, ενώ μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνητικό πρόταγμα και μπορεί να ανακόψει την παντοδυναμία της Δεξιάς και του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζει.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένη την Όλγα Γεροβασίλη:

Σχετικές ειδήσεις