MEETING POINT

Βορίδης στο Meeting Point: Τα κίνητρα των εμπρησμών απασχολούν και την ΕΥΠ

Βορίδης στο Meeting Point: Τα κίνητρα των εμπρησμών απασχολούν και την ΕΥΠ

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλά για τη μάχη με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, για τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης αλλά και για την οικονομία, στο Meeting Point του Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Με το τραγικό γεγονός της πτώσης του Καναντέρ και του άδικου χαμού των δύο πιλότων να ρίχνει βαριά τη σκιά του στη χώρα, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλά για τη μάχη που δίνεται στην πρώτη γραμμή απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε περιοχές σε όλη τη χώρα.

«Μέσα από τη θυσία αυτών των ανθρώπων, με επώδυνο τρόπο υπογραμμίζεται η τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι πιλότοι μας στη μάχη κατά των πυρκαγιών, και πόσο απαιτητική και δύσκολη είναι η δουλειά που κάνουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προτεραιότητα είναι να σβήσουμε τη φωτιά και να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, ενώ γίνεται αξιολόγηση κινδύνου για το πώς κατανέμονται οι δυνάμεις και τα μέσα κατάσβεσης, σημειώνει. Τα κίνητρα των εμπρησμών, απασχολούν και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, σχολιάζει απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις φωτιές στη Ρόδο.

Ο κ. Βορίδης μιλά για τα νέα του καθήκοντα ως υπουργού Επικρατείας και για τον ρόλο του στη Βουλή, που έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής στα πρώτα νομοσχέδια που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση. Τοποθετείται για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Από την αρχή είχα την άποψη ότι είναι υπερβολικές απόψεις που έλεγαν ότι "η Βουλή θα γίνει ρινγκ". Το κοινοβούλιο έχει μια δική του δυναμική και δεν είναι εύκολο να την διαταράξει κανένας» τονίζει. Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετεί κατά ένα μέρος την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ: «Ένα κομμάτι έχει να κάνει με τον τρόπο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης που επέλεξε» αναφέρει.

«Ούτε κρύο ούτε ζέστη» αναφέρει χαρακτηριστικά για τα πρόσωπα που διεκδικούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Το μεγάλο ζήτημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ βαθύτερο από τα πρόσωπα. Όποιος και να είναι, δεν θα λύσει το πρόβλημα» προσθέτει. Κατά τη γνώμη του δε, είναι πολύ δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει ως κόμμα εξουσίας.

Στον αντίποδα, για τη Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να συνεχίσει αυτό που κάνει πολύ επιτυχημένα, να διαμορφώνει πολιτικές ατζέντες που απαντούν στα προβλήματα των ανθρώπων και εκτιμώνται και από τους λεγόμενους μετακινούμενους ψηφοφόρους».

Όσο για την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Βορίδης δεν περιμένει πολύ υψηλά νούμερα συμμετοχής ούτε με το νέο νομοσχέδιο, το ζήτημα όμως είναι, να έχει τη δυνατότητα οποιοσδήποτε θέλει από τον απόδημο ελληνισμό, να μπορεί να ψηφίζει στις εθνικές εκλογές. Για την αυξημένη πλειοψηφία που συγκέντρωσαν στο κοινοβούλιο τα πρώτα νομοσχέδια, τονίζει πως «φαίνεται πως με τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να έχει βάσιμη αντίρρηση».

Δείτε την εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένο τον κ. Μάκη Βορίδη: