MEETING POINT

Φάμελλος στο Meeting Point: Βιαστικές οι αποχωρήσεις, έπρεπε να περιμένουν το συνέδριο

Φάμελλος στο Meeting Point: Βιαστικές οι αποχωρήσεις, έπρεπε να περιμένουν το συνέδριο

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Meeting Point του Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη.

Εμφύλιος πόλεμος σε ζωντανή μετάδοση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης. Για όσα διαδραματίστηκαν, μιλά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος. Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετρά ήδη απώλειες, ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της Ομπρέλας. Ο κ. Φάμελλος τοποθετείται για το αν θα κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας ή οι αποχωρήσεις θα συνεχίζονται σε slow motion. Κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να παρουσιάσει θετική ατζέντα και θα αφήσει πίσω του το τοξικό κλίμα ή θα επαληθευθεί ο «χρησμός» Τζουμάκα;

"Πρέπει να λύσουμε τα εσωκομματικά μας για να δώσουμε απαντήσεις στην κοινωνία", την οποία απασχολεί η ακρίβεια και τα προβλήματα της καθημερινότητας, είπε ο κ. Φάμελλος. "Όσο ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά μας, ο κ. Μητσοτάκης κάνει τη ζωή του κόσμου δύσκολη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα για τη λειτουργία του κόμματος και για πώς απευθύνεται στην κοινωνία. "Τα μεγάλα επίδικα είναι ανοιχτά" τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κύρια προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έφεραν και την εκλογική συντριβή, το βασικό πρόβλημα δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά η κακή λειτουργία του κόμματος και η προβληματική σύνδεσή του με την κοινωνία.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Ομπρέλας, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι "βιάστηκαν να αποχωρήσουν, γιατί έπρεπε να συζητήσουμε πολιτικά και να αφήσουμε τον Στέφανο Κασσελάκη να καταθέσει την πολιτική του πρόταση".

"Κακώς αυτή η συζήτηση ολοκληρώθηκε τώρα, θα έπρεπε να γίνει στο συνέδριο. Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα δεν έχει αλλάξει" πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στοχοποίηση προσώπων από "τρολ του διαδικτύου", ο κ. Φάμελλος απεύθυνε έκκληση "να μην παρασυρόμαστε από την ένταση του διαδικτύου, η Αριστερά δεν είχε ποτέ σχέση με αυτήν την τοξικότητα, και έχει καταγγελθεί και από τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν υπάρχει κέντρο, ούτε συντονισμός", τόνισε.

Τέλος, για τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών από τη Βουλή, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει αύριο αίτημα για συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης και της πρότασης του ΠΑΣΟΚ με κάποιες διορθώσεις. Όσο για την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής από το ΚΚΕ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς προτείνεται διερεύνηση σε βάθος 25ετίας, από τη στιγμή δηλαδή της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.

Δείτε την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένο τoν Σωκράτη Φάμελλο: