MEETING POINT

Δουδωνής - Μαύρος στο Meeting Point: «Μεγαλύτερη η δυναμική του ΠΑΣΟΚ από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ»

Δουδωνής - Μαύρος στο Meeting Point: «Μεγαλύτερη η δυναμική του ΠΑΣΟΚ από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής και ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος σχολιάζουν τη δημοσκοπική εικόνα και την πολιτική προοπτική που διαμορφώνεται, στο Meeting Point του Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη.

Για προαναγγελθείσα ανατροπή στην κεντροαριστερά, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τη δημοσκοπική εικόνα, έκαναν λόγο ο Δημήτρης Μαύρος και ο Παναγιώτης Δουδωνής στο Meeting Point του Newsbomb.gr. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πάει και παρακάτω, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος, καθώς ήδη στη δημοσκόπηση της Prorata ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ βρίσκονταν μαζί στην τρίτη θέση. Αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά κέρδη καταγράφονται για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Μαύρος παρατήρησε πως όταν κάποιος πρωτοαναλαμβάνει επικεφαλής ενός κόμματος, τα ποσοστά στην αρχή είναι ανεβασμένα (καταγράφηκε και στην εκλογική Ανδρουλάκη), ωστόσο φαίνεται πως δεν το καταφέρνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως το πιο δύσκολο για το ΠΑΣΟΚ, ήταν ότι μέσα σε ένα δικομματικό περιβάλλον -μέχρι εκείνη τη στιγμή- ήταν ότι κατέγραψε το σημαντικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα δε με τον κ. Δουδωνή, η δυναμική του ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερη από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μετεξελιχθεί από κόμμα σε παράταξη, να ανοιχτεί αμφίπλευρα στις ιδέες του κέντρου μέχρι και την αριστερά, μένοντας μακριά από τον παλαιοκομματισμό και εκφράζοντας μια νεοτερικότητα, μια πορεία δηλαδή εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος.

Όσο η αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει πειστικό λόγο, η Νέα Δημοκρατία θα είναι παντοδύναμη, τόνισε ο κ. Μαύρος. Η εκλογική βάση δύσκολα θα μετακινηθεί, εάν δεν δει ψήγματα ελπίδας αλλού, πρόσθεσε. Όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, τα αδύναμα σημεία της κυβέρνησης είναι η διαχείριση της ακρίβειας και της καθημερινότητας. Μάλιστα, σε αυτά τα θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάνει από τον «κανένα» και τα ποσοστά του στο δείκτη της καταλληλότητας είναι κάτω από το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ.

Για την έκφραση «black-Friday» που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, για να περιγράψει την παρουσία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Δουδωνής σχολίασε: «Διαφωνώ με αυτήν τη λογική του πολιτεύεσθαι. Δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στον πολιτικό αντίπαλο». Σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει τάση για μείωση και απαξίωση. «Η όλη κινησιολογία του πρωθυπουργού δείχνει αλαζονεία και προσβολή και θα είναι και η αιτία για την οποία η ΝΔ θα αρχίσει να υποχωρεί σοβαρά από ένα σημείο και μετά».

Δείτε την εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένους τους κυρίους Παναγιώτη Δουδωνή και Δημήτρη Μαύρο: