ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την αγορά να βρίσκεται σε αποτίμηση των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται για το τρίτο τρίμηνο του έτους, προκαλώντας αντίρροπες δυνάμεις στους δείκτες.

Ειδικότερα, στις 15:02, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,07% στις 6.378 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,21% στις 8.907 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,19% στις 4.089 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 324,21 μονάδες.

Στο ταμπλό, η ABB κερδίζει 1,8%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 734 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 692 εκατ. δολάρια.

Στον αντίποδα, στο -4% βρίσκεται η ΒΑΤ, η οποία ανακοίνωσε ότι οι αποστολές παραγγελιών στο εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 1%. Η πτώση οφείλεται στη μείωση της ζήτησης σε Ρωσία, Πολωνία και Καναδά.

Πτωτικά κατά 1,7% κινείται και η Heineken, με την αγορά να απογοητεύεται από την άνοδο μόλις 0,2% των εσόδων τρίτου τριμήνου, την ώρα που οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο 1,5%.

Την πορεία των αγορών επηρεάζει και το χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο ανέφερε ότι η ΕΚΤ εξετάζει την αγορά εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, με στόχο να διευρύνει τη στήριξη της οικονομίας. Όπως ανέφερε το πρακτορείο, η τελική απόφαση αναμένεται πιθανότατα τον Δεκέμβριο, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του μέτρου στις αρχές του επόμενου έτους. Η σχετική προεργασία έχει ήδη γίνει, καθώς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα αγορών στοιχείων ενεργητικού του ιδιωτικού τομέα που ξεκίνησε τη Δευτέρα (20/10/2014).