ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οver the Counter podcast #2 Ενεργειακή Κρίση: «Η τέλεια καταιγίδα»

Newsbomb

ΟVER THE COUNTER • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 02

Ενεργειακή Κρίση: «Η τέλεια καταιγίδα»

00.00/13:24

Η πληροφόρηση για την οικονομία και μέσω Podcast. Αποκαλύψεις, αναλύσεις και συνεντεύξεις με εκλεκτούς καλεσμένους. Επιχειρηματικές, χρηματηστηριακές και τεχνολογικές ειδήσεις, με φόντο την οικονομική δραστηριότητα. Με τον Θανάση Κουκάκη...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ΟVER THE COUNTER • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Το Οver the Counter η στήλη οικονομικής πληροφόρησης του Newsbomb βρίσκεται κοντά σας και με podcast.

Στο δεύτερο μας επεισόδιο ασχολούμαστε με τις καλπάζουσες τιμές των καυσίμων και της ενέργειας.

Ο Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μιλάει στο Newsbomb.gr και στο podcast του Over the Counter για την «τέλεια καταιγίδα» που προκαλεί η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε σήμερα.

Τί σχέση μπορεί να έχει η τρέχουσα ενεργειακή κρίση με τον Νικολά Τέσλα και το Θαλή τον Μιλήσιο; Ποιες είναι οι δυνατότητες πολιτικής αντίδρασης της ΕΕ, οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, ο ρόλος της Ρωσίας και η θέση της Ελλάδος εν μέσω αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης που για δεκαετίες είχε να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ήπειρος;

Ο γνωστός Καθηγητής και στέλεχος της ευρωπαϊκή ενεργειακής αγοράς περιγράφει το πως η πανδημία του κορωνοϊού επέδρασσε με διπλό τρόπο στην προσφορά και στη ζήτηση των ενεργειακών προϊόντων και στο πως η ανεπαρκής θεσμική ολοκλήρωση της ΕΕ στον τομέα της ενέργειας δεν μπόρεσε να αποτρέψει τις δυσθεώρητες ανατιμήσεις.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι προτάσεις του για τις φορολογικές παρεμβάσεις που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση για να αναχαιτίσει το κύμα της ακρίβειας και να ελαφρύνει τα βάρη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.