ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Αναβάθμιση του outlook σε θετικό από τη Standard & Poor’s

ΔΕΗ: Αναβάθμιση του outlook σε θετικό από τη Standard & Poor’s
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε αναβάθμιση της προοπτικής της ΔΕΗ από σταθερή σε θετική προχώρησε σήμερα η Standard & Poor’s.

Η αναβάθμιση έρχεται σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒ από ΒΒ-, καθώς και της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, το θετικό outlook αποτελεί ένδειξη για μελλοντική περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η S&P, το χαμηλότερο κυβερνητικό ρίσκο, θα επιδράσει θετικά στις επιχειρηματικές επιδόσεις και στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ μεσοπρόθεσμα, ενώ η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, θεωρείται ως ένας επιπλέον ενισχυτικός παράγων για τη δραστηριότητα της ΔΕΗ και την εφαρμογή του νέου στρατηγικού της σχεδίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της S&P, τα θετικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2020, συμβαδίζουν με τις προσδοκίες τους και υπογραμμίζουν την στροφή της εταιρείας προς την πράσινη παραγωγή και την πελατοκεντρική πολιτική, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον ελληνικό ενεργειακό τομέα.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει τη βελτίωση στην κεφαλαιακή δομή και τη ρευστότητα της ΔΕΗ, με καλύτερη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, όπως φάνηκε και από την έκδοση του πρώτου ομολόγου με ρήτρα αειφορίας στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η S&P αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ΔΕΗ στην κατηγορία Β+ εφόσον συνεχιστεί η σταθερή επίδοσή της σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις ταμειακές ροές και την κερδοφορία της.