ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπουδές στο Λιανικό Εμπόριο: Νέος κλάδος επαγγελματικής κατάρτισης

Σπουδές στο Λιανικό Εμπόριο: Νέος κλάδος επαγγελματικής κατάρτισης

Το Λιανικό Εμπόριο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας

Ένας κλάδος που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες καριέρας και επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών, χωρίς αποκλεισμούς.

Αντίθετα, εκείνοι που θέλουν να προχωρήσουν στο Λιανικό Εμπόριο, εκείνοι που θέλουν να χτίσουν μία καριέρα μπορούν να το προσπαθήσουν, μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις προϋποθέσεις και να ορίσουν τα θεμέλια μίας καριέρας στον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Αυτό που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στη χώρα μας, είναι οι σπουδές στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου. Ένας νέος άνθρωπος που ενδιαφέρεται να ακολουθήσει το αντικείμενο αυτό, μέχρι σήμερα, είχε δύο επιλογές: Είτε της θεωρητικής εκπαίδευσης σε ένα ευρύτερο αντικείμενο – όπως οι οικονομικές σπουδές - είτε της «απευθείας» πρακτικής εξάσκησης, που λειτουργεί ως ενός είδους μαθητείας, ώστε, ουσιαστικά να «μάθει τη δουλειά» στην πράξη.

Το γεγονός αυτό, πολλές φορές αποκλείει εκ των πραγμάτων από την αγορά εργασίας νέους που δεν διαθέτουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Παράλληλα όμως, μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και αποτρεπτικά για όσους θέλουν να επιλέξουν μια καριέρα στο Λιανεμπόριο, αλλά θέλουν επίσης και να σπουδάσουν το αντικείμενο.

Διότι οι σπουδές, η Εκπαίδευση πάνω σε ένα αντικείμενο προσφέρει τις απαραίτητες θεωρητικές βάσεις, προσφέρει τα εφόδια για εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν από την αρχή και να προχωρήσουν με σταθερά, ανοδικά βήματα.

Σπουδές στο Λιανικό Εμπόριο από τη Lidl Ελλάς και το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας

Το σημαντικό αυτό κενό στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου αλλά και στην Εκπαίδευση της χώρας μας, έρχεται να καλύψει η πρωτοβουλία της Lidl Hellas και του Ελληνογερμανικου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου . Πρόκειται για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Lidl UP: Learn & Work» που ουσιαστικά συνδυάζει διττή εκπαίδευση και προσφέρει σε όσους το επιλέξουν τόσο θεωρητική όσο και επαγγελματική κατάρτιση στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου.

Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr