Επίσκεψη στην Αθήνα από την Alibaba
Η αποστολή γίνεται μετά από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΕΑ), το οποίο επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι η Alibaba έχει μερίδιο 63% στην αγορά των online πωλήσεων στην Κίνα, ενώ τα marketplaces της έχουν 423 εκατ. ενεργούς χρήστες και κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου. Διαθέτει πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για πωλήσεις προϊόντων B2B, B2C, C2C και υπηρεσιών όπως ο τουρισμός.
Το ενδιαφέρον της Alibaba για την Ελλάδα, είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της στους εξαγωγείς που ενδιαφέρονται για την τεράστια αγορά της Κίνας (ιδίως τυποποιημένα προϊόντα για τελικούς καταναλωτές) καθώς και στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών (προώθηση τουρισμού στην Ελλάδα προς τους Κινέζους πολίτες).