ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

175 χρόνια Εθνική Τράπεζα: Προβολή έργου του Νίκου Αλεξίου στην πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου

175 χρόνια Εθνική Τράπεζα: Προβολή έργου του Νίκου Αλεξίου στην πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 175 χρόνων από την ίδρυσή της, η Εθνική Τράπεζα επιλέγει την εξωστρέφεια στην επικοινωνία της με το κοινό.

Η πρόσοψή του ιστορικού κεντρικού κτιρίου της, στην πλατεία Κοτζιά, γίνεται χώρος υποδοχής ενός εμβληματικού έργου σε βίντεο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, ενός από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, του Νίκου Αλεξίου (1960 – 2011).

Είναι το έργο με το οποίο εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στην 52η Μπιενάλε της Βενετίας το 2007. Τίτλος του «Ένα τέλος – Μια αρχή». Ένα έργο που γεννάται και αναγεννάται από το υπέροχο ψηφιδωτό δάπεδο της Μονής Ιβήρων, όπου ο Νίκος Αλεξίου διέμεινε για αρκετούς μήνες. Χρωματικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε ατέλειωτες σχεδιαστικές παραλλαγές «ρέουν» στην επίπεδη επιφάνεια της πρόσοψης, μεταλλάσσοντας συνεχώς μορφή. «Αυτό το σχέδιο, αυτές οι γραμμές βρίσκονται σε ένα όριο, σε ένα μεταίχμιο. Είναι το τέλος και η αρχή μαζί» αναφέρει ο ίδιος σχολιάζοντας το έργο.

trapeza

H Εθνική Τράπεζα διαχρονικά, έχει πρωταγωνιστήσει στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας, ενώ παράλληλα, στηρίζει με ποικίλους τρόπους, την καλλιτεχνική δημιουργία.

Το βίντεο θα προβάλλεται από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου 2016, καθημερινά, από τις 7.30 μ.μ. έως και τις 11.30 μ.μ..