ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον ελληνικό τουρισμό θέλει να επενδύσει η TUI

Στον ελληνικό τουρισμό θέλει να επενδύσει η TUI

Έτοιμος για νέες επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό δηλώνει ο όμιλος TUI με τον διευθύνοντα σύμβουλο Φρίντριχ Γιούσεν να δηλώνει πριν από λίγο ότι υπάρχουν συζητήσεις για την απόκτηση 10 νέων ξενοδοχείων.

Του Δημήτρη Μαλλά

Ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου βρίσκεται τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αθήνα όπου είχε κύκλο επαφών τόσο με επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου όσο και με την πολιτική ηγεσία καθώς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στους οποίους παρουσίασε τα πλάνα της TUI για την ελληνική τουριστική αγορά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γιούσεν τόνισε ότι η TUI έχει παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια και «πιθανώς θα είναι εδώ και τα επόμενα 40 χρόνια» και τόνισε την πρόθεση του γερμανικού ομίλου να επενδύσει περαιτέρω ιδίως σε περιοχές που υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικοί άξονες). Σύμφωνα με τον κ. Γιούσεν, η Ελλάδα είναι από τους σημαντικότερους προορισμούς της TUI δεδομένου κιόλας ότι έχει το πλεονέκτημα εκτός από παραλίες να έχει και πολιτισμό.

Πέραν των 10 νέων ξενοδοχείων, τα οποία κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε νησιωτικούς προορισμούς, το πλάνο περιλαμβάνει και τον τομέα της κρουαζιέρας και γενικότερα η πρόθεση είναι να υπάρξει επιμήκυνση της σεζόν. «Εμείς μπορούμε να φέρουμε τουρίστες δεδομένου ότι έχουμε δικά μας αεροπλάνα, αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας» σημείωσε ο κ. Γιούσεν, αναφερόμενος στο ότι θα πρέπει να υπάρξει και υποστήριξη από την πλευρά των τοπικών κοινοτήτων καθώς θα πρέπει να είναι ανοικτά καταστήματα, για παράδειγμα. Επίσης, σημείωσε ότι ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι και η ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης για στήριξη των επενδυτικών σχεδίων της TUI. Πρόσθεσε πάντως ότι είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν αλλαγές στους όρους με τους οποίους εγκρίνονται και στηρίζονται τα επενδυτικά πλάνα.

Στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με την TUI αναφέρθηκε και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σημειώνοντας ότι το 2017 οι τουρίστες που έφερε η TUI αναμένεται να είναι αρκετά πάνω από τα 2,5 εκατ. που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός το 2016, προσθέτοντας ότι φέτος υπήρξε αύξηση 20% στον τομέα της κρουαζιέρας όσον αφορά στην TUI.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο όμιλος TUI έχει αυτή τη στιγμή 32 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, πέραν αυτών με τα οποία συνεργάζεται, πραγματοποίησε 600 απευθείας πτήσεις σε ελληνικούς προορισμούς από ευρωπαϊκές πόλεις τους καλοκαιρινούς μήνες του 2017, ενώ τα τρία κρουαζιερόπλοια της TUI επισκέπτονται πλέον 26 λιμάνια.