Eurogroup Live 2017: Οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα (Live Blog)

Newsbomb

Ειδήσεις για το Eurogroup: Στη Βαλέτα της Μάλτας μεταφέρεται το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Το θέμα παραμένει άλυτο επί μήνες, ενώ στο πλαίσιο των ζυμώσεων προηγήθηκε και τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα επιμείνει στην αξίωσή του η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα σκληρό πακέτο περικοπών από το 2018, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου διέψευδε κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοιο σενάριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παρέμβαση του ΔΝΤ το βράδυ της Πέμπτης, με την οποία ουσιαστικά τελείωσε τη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής (7/4) προτού καν αυτή ξεκινήσει - «Έχει γίνει πρόοδος, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, το Ταμείο δεν αναμένει συμφωνία για την αξιολόγηση στο σημερινό Eurogroup.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, πραγματοποιείται συνάντηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

Παρακολουθήστε live όλες τις εξελίξεις:

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr

10:43
Κώστας Τσιτούνας

Το Eurogroup έχει ξεκινήσει

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ και με τους επικεφαλής των θεσμών πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.

10:23
Κώστας Τσιτούνας

Αισιοδοξία από την πλευρά του Σόιμπλε

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup, καθώς και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. Στο προοίμιο της συνεδρίασης στη Μάλτα δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post ότι: «Αναμένω ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει. Δεν έχει τόση σημασία με ποιο ποσό. Καθοριστικό είναι ότι θα το πράξει».
Ο γερμανός υπ. Οικονομικών σημείωσε ότι: «Αναμένω επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί μελλοντικά νέο πρόγραμμα και ότι το 2018 θα αποκτήσει πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. Ο γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι «το ζήτημα Ελλάδα δεν θα παίξει ρόλο στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα».

10:18
Κώστας Τσιτούνας

Πριν από το Eurogroup ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ και με τους επικεφαλής των θεσμών είχε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες.

10:15
Κώστας Τσιτούνας

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Ντομπρόφσκις έκανε λόγο για πρόοδο

«Αναμένουμε σημαντική πρόοδο στο σημερινό Eurogroup, που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα»

10:14
Κώστας Τσιτούνας

Ντάισελμπλουμ για ενδεχόμενο παραίτησής του

«Δεν μου έχουν ζητήσει να παραιτηθώ. Μου εστάλη μια επιστολή, θα παραστώ στο Ευρωκοινοβούλιο και προγενέστερα, θα βρεθώ πάλι εκεί, να μιλήσω για την Ελλάδα. Είναι στη διάθεση όλων και θέλω να τελειώσω τη θητεία μου, που τελειώνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2019».

10:13
Κώστας Τσιτούνας

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει συνολική συμφωνία σήμερα

Έχουμε δουλέψει εντατικά με τις ελληνικές Αρχές. Θα δώσω τα αποτελέσματα στους υπουργούς Οικονομικών. Δεν θα υπάρξει σήμερα μία μεγάλη πολιτική συμφωνία.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved