ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Γερμανική «απόβαση» στον Πειραιά

Γερμανική «απόβαση» στον Πειραιά

Τουλάχιστον επτά τεχνολογικές εταιρείες διερευνούν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν κόμβο μεταφοράς των προϊόντων τους στην Ελλάδα.

Την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς τεχνολογίας επεδίωξε να ανακτήσει η χώρα μας με την παρουσίας της στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας CeBIT 2013, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Ειδικότερα οι ελληνικές επιχειρήσεις του χώρου της πληροφορικής και των επικοινωνιών, ακολουθώντας τη στρατηγική της εξωστρέφειας, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν πιο κοντά τόσο με τις γερμανικές όσο και με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της κυριακάτικη εφημερίδα τουλάχιστον επτά μεγάλες γερμανικές εταιρείες του τομέα των τεχνολογιών έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην Ελλάδα, με στόχο να δημιουργήσουν έναν κόμβο στο λιμάνι του Πειραιά που θα αποτελέσει «γέφυρα» για τις δραστηριότητές τους στις χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολή;.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναδεικνύεται πκλέον ο ρόλος του ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού, οι τεχνολογικές δεξιότητες που διαθέτει, καθώς και εκείνες που μπορεί επιπλέον να αποκτήσει ώστε να καταστεί η Ελλάδα υπολογίσιμη αξία στον ευρωπαϊκό οικονομικό χάρτη.

Εξάλλου η πρόσφατη συμφωνία των Cosco - Hewlett Packard - ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί ένα σημείο αφετηρίας για την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας και των επιχειρήσεών της, με στόχο την παροχή ενός συνδυασμού υπηρεσιών και προϊόντων διεθνώς.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πειραιάς στο επίκεντρο της Ευρώπης σήμερα

Πύλη της Hewlett Packard ο Πειραιάς

Μιχαλολιάκος: «Ο Πειραιάς μέρα με τη μέρα κερδίζει το στοίχημα»