ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο εφοπλιστής Προκοπίου, το υπερσύχρονο yacht και οι αντιδράσεις

Ο εφοπλιστής Προκοπίου, το υπερσύχρονο yacht και οι αντιδράσεις

Ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της ελληνικής ναυτιλίας, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, εν μέσω κρίσης τόλμησε να ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, για να αποκτήσει ένα υπερπολυτελές σκάφος 228 ποδιών, το οποίο, συμφώνα με αποκλειστικές πληροφορίες, θα το χρησιμοποιεί ως σκάφος αναψυχής, αλλά θα έχει και τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί σαν δεύτερο γραφείο.


Η 70 μέτρων θαλαμηγός -που φέρει την ονομασία «Nomad»- σχεδιάστηκε από την εταιρεία «Oceanfast in Freemantle» που εδρεύει στην Αυστραλία, κατασκευάστηκε το 2003, καθελκύστηκε την ίδια χρόνια, ενώ το 2005 έγινε ολοκληρωτικό refit στο εσωτερικό της.

Το Megayacht θα εξυπηρετεί και επαγγελματικά τον εφοπλιστή, καθώς διαθέτει και πλήρη εξοπλισμό για την οργάνωση και τη στελέχωση του executive staff της εταιρείας του.

Το υπερπολυτελές yacht σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε, για να παρέχει υψηλές υπηρεσίες στον απαιτητικό, όπως τον χαρακτηρίζουν οι φίλοι του, ιδιοκτήτη αλλά και στους καλεσμένους του.

Το «Nomad» αποτελείται από τρία πατώματα και στο εσωτερικό του υπάρχουν συνολικά 6 καμπινές, χωρητικότητας έως και δώδεκα ατόμων. Για τον πλοιοκτήτη υπάρχει μια άνετη και ευρύχωρη σουίτα 90 περίπου τετραγωνικών, ενώ διαθέτει επιπλέον εστιατόριο, θέατρο, μπαρ, ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μπάρμπεκιου, πισίνα με υδρομασάζ, jacuzzi, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, αξεσουάρ για θαλάσσια σπορ, ψυχαγωγικό κέντρο με DSS plasma TV, DVD, Stereo Music,CD και πολλές άλλες ανέσεις.

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του πανάκριβου yacht, είναι σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο καλύπτεται η πισίνα στο κατάστρωμα του σκάφους, η όποια με το πάτημα ενός κουμπιού, μετατρέπεται σε διάδρομο προσγείωσης του ελικοπτέρου που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του. Γι' αυτό άλλωστε διαθέτει και μια extra καμπίνα πιλότου!

Εντύπωση έχει προκαλέσει πάντως και συζητείται έντονα το γεγονός πως ο εφοπλιστής, Γ. Προκοπίου, από την ημέρα που απέκτησε το συγκεκριμένο σκάφος, προτίμησε(!) να το αγκυροβολήσει αρόδο ανοιχτά της Bούλας και όχι να το δέσει σε κάποια γνωστή μαρίνα της Αττικής. Γιατί άραγε;

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, αφού όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν στις τοπικές, αλλά και στις λιμενικές αρχές, τις νυχτερινές ώρες ακούγονται οι μηχανές του σκάφους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ησυχάσουν, όπως λέγεται.

Εκτός όμως από το θόρυβο του υπερπολυτελούς σκάφους, οι κάτοικοι ισχυριστήκαν ακόμα πως τίθεται και ένα σοβαρό ζήτημα σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκαλεί, καθώς λένε, αφού τα απόβλητα του «Nomad» πέφτουν καθημερινά μέσα στον κόλπο της Βούλας.

Η υπόθεση αυτή πάντως, συμφώνα με ανώτατο λιμενικό αξιωματικό, έφτασε μέχρι το κεντρικό λιμεναρχείο του Πειραιά, όπου στη συνέχεια οι αρμόδιοι προχώρησαν στις απαραίτητες συστάσεις προς τον καπετάνιο του σκάφους, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ανταπόκριση από την πλευρά του πλοιοκτήτη, για να το απομακρύνει από το συγκεκριμένο σημείο.

Δείτε τις φωτογραφίες του υπερπολυτελούς σκάφους, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδα αγγελιών, για την πώλησή του:

Διαβάστε επίσης:

Η Φράγκου, τα ζεϊμπέκικα και τα 4,8 εκατ. από απαλλαγμένους φόρους

Θανάσης Μαρτίνος: Πλοία, αντίκες και ...έδρανο στη Βουλή

Βαφειάς: Τη μέρα εφοπλιστής, το βράδυ στα μπουζούκια και… η χώρα πεινά

Ο Τσάκος, ο φίλος υπουργός και η εξαγωγή φιλανθρωπίας στην Ουρουγουάη

«Τα λεφτά είναι 1,7 δισ.» υποφορολογούμενα για τον εφοπλιστή Οικονόμου