ΠΕΝΕΝ: Παρανομίες καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα

Newsbomb

Καταγγέλλουν καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) έλαβε προ ημερών μια καταγγελία ναυτεργατών για τη ναυτιλιακή εταιρεία KERKYRA LINES που έχει 6 πλοία στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Διαπόντια νησιά.

Η καταγγελία αφορά αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, με τις οποίες η εταιρεία επιχειρεί την ντε φάκτο κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ειδικότερα την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων (άρθρο 4 ΣΣΕ Πορθμείων Εσωτερικού) για τους Πλοιάρχους και Μηχανικούς των πλοίων της.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και εκπρόσωπός της μετά από έλεγχο στην γραμμή επιβεβαίωσε πλήρως την ορθότητα των καταγγελιών και αποδείχθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία για να καλύψει την καραμπινάτη αυθαιρεσία - παρανομία επιβάλλει στους ανωτέρω αξιωματικούς των πλοίων της να υπογράψουν και να καταθέσουν στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας επιστολή ότι δήθεν τους έχει καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων.

Η συγκεκριμένη καταστρατήγηση της ΣΣΕ αποτελεί συνέχεια μιας σειράς αυθαίρετων ενεργειών από τους πλοιοκτήτες της γραμμής (όπως η μη αναπροσαρμογή των μισθών και της καταβολής των αναδρομικών αυξήσεων από 1/2/2018) που αποκαλύπτουν ότι οι πλοιοκτήτες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στην γραμμή ποδοπατώντας ξεδιάντροπα τα εργασιακά θεσμοθετημένα δικαιώματα των ναυτεργατών, καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους παραπάνω ναυτεργάτες και δηλώνει την πρόθεσή της να παρέμβει αγωνιστικά στην περίπτωση κατά την οποία δεν συμμορφωθεί η εταιρεία με τα προβλεπόμενα στην ΣΣΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved