ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Στις 24 Ιουνίου η δίκη της αναισθησιολόγου για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Ηράκλειο: Στις 24 Ιουνίου η δίκη της αναισθησιολόγου για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας
Αποδίδονται ευθύνες στην αναισθησιολόγο, στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης

Για τις 24 Ιουνίου προσδιορίστηκε, η εκδίκαση της υπόθεσης του τραγικού θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία «έσβησε» μετά από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Στην αναισθησιολόγο καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Της αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, , σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Πατρίς".

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η εν λόγω φαρμακευτική αγωγή που φέρεται να ακολούθησε η γιατρός υποστηρίζεται ότι είναι ενδεδειγμένη σε άλλες περιπτώσεις όπως σε μία καρδιακή ανακοπή ή σε σοβαρή βραδυκαρδία με μη αντιρροπούμενη κυκλοφορική καταπληξία.

Στην περίπτωση της 4χρονης Μελίνας θεωρείται ότι υπήρξε ευθεία παραβίαση των παιδιατρικών αλγορίθμων της κοινής διεθνούς ιατρικής πρακτικής.

Διαβάστε επίσης:

Έχετε χρέη και σας καλούν εισπρακτικές εταιρείες; Δείτε ΕΔΩ τι αλλάζει

Επίδομα θέρμανσης: Στις 8/2 θα πιστωθεί στους πρώτους δικαιούχους - Προθεσμία νέων αιτήσεων

Σχετικές ειδήσεις