ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Standard and Poor's αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Η Standard and Poor's αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από ΒΒ- σε Β+ προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard And Poor's.

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ειδικότερα ο οίκος αναβάθμισε, σε «BB-», από «Β+» τη Ελλάδα και έτσι γίνεται ο πρώτος οίκος που προχωρά μετεκλογικά σε αναβάθμιση της χώρας.

Σταϊκούρας: Η οικονομία της Ελλάδας κάνει βήμα προς την πλήρη κανονικότητα

«Αυτή η θετική εξέλιξη δείχνει ότι η οικονομία της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα», δήλωσε το αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφορικά με την αναβάθμιση από την Standard & Poor's.

«Αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου. Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηµατικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις. Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία. Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Αυτοί θα είναι οι δικαιούχοι - Δείτε τα ποσά

Θησαυρός στα σκουπίδια: Δεν θα πιστεύετε τι βρήκαν ρακοσυλλέκτες στο Παγκράτι