ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Στον «πάγο» και οι αντικειμενικές αξίες λόγω της επιδημίας

Κορονοϊός: Στον «πάγο» και οι αντικειμενικές αξίες λόγω της επιδημίας

Την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου των εκτιμητών για τις νέες αντικειμενικές αξίες προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών . 

Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Ανάθεση σε πιστοποιημένους εκτιμητές, εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών στο πεδίο των ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών, της σύνταξης εισήγησης για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης και ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τον καθορισμό της μεθοδολογίας, της τεκμηρίωσης, της μορφής των εισηγήσεων και τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου των πιστοποιημένων εκτιμητών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Με την τροποποίηση επεκτείνεται χρονικά η προθεσμία εντός της οποίας οι εκτιμητές έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το έργο τους και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 10η Απριλίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως αυξήσεις 20% κατά μέσο όρο στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που βρίσκονται σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, στα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής, στον Πειραιά αλλά και στη Θεσσαλονίκη έδειξαν οι αυτοψίες των περίπου 400 εκτιμητές ακινήτων τους οποίους έχει προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών για να εισηγηθούν τις νέες τιμές ζώνης που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά και ποια κλειστά από την Τετάρτη (18/3)

Σχετικές ειδήσεις