ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: ΟΑΕΔ - Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές των επιδομάτων, παροχών και δώρο Πάσχα

Κορονοϊός: ΟΑΕΔ - Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές των επιδομάτων, παροχών και δώρο Πάσχα

Να προπληρωθούν πολύ νωρίτερα φέτος τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΕΔ οι πληρωμές επιδομάτων ανεργίας η παροχή επιδόματος μητρότητας και το Δώρο Πάσχα 2020 θα πληρωθούν νωρίτερα του προβλεπόμενου. Την Τρίτη 31 Μαρτίου οι πληρωμές και το δώρο Πάσχα.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ αποφάσισε να προπληρωθούν πολύ νωρίτερα φέτος τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 θα ξεκινήσει η προπληρωμή:


  • Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 31.03.2020 μέχρι και 03.05.2020.
  • Των «δώρων» Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Δείτε LIVE: Ανακοινώνονται νέα μέτρα για την Οικονομία

Σχετικές ειδήσεις