ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ραμπ: «Είναι πολύ νωρίς για να αρθεί το lockdown στη Βρετανία»

Κορονοϊός - Ραμπ: «Είναι πολύ νωρίς για να αρθεί το lockdown στη Βρετανία»
Πηγή: AP Photo/Matt Dunham

Τα μέτρα θα μείνουν ως έχουν είπε ο Ντομινίκ Ραμπ  -  Η βρετανική  κυβέρνηση συνεχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των μέτρων του lockdown.

Είναι πολύ νωρίς για να λήξει το lockdown, επεσήμανε στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ραμπ ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ανακοίνωση επί του θέματος έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο Ντομινίκ Ραμπ, ο οποίος εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, λόγω της ανάρρωσης του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι στο στάδιο αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των μέτρων του lockdown και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, επισημαίνοντας πως «είναι πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά εάν λειτουργούν» ενώ πρόσθεσε πως τα μέτρα «θα πρέπει να μείνουν ως έχουν μέχρι τα στοιχεία να δείξουν ότι έχουν περάσει πέρα από την κορύφωση».

Την ίδια ώρα ο Ντομινίκ Ραμπ κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι και τις ημέρες της αργίας του Πάσχα «Θα πάρουμε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή και θα οδηγηθούμε από την επιστήμη όταν έρθει η ώρα να άρουμε το lockdown» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό άλλοι 881 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 7.978.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Eurogroup: «Πυρετός» διαπραγματεύσεων - Σεντένο: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία

Σχετικές ειδήσεις