Λιανεμπόριο - Επιχειρήσεις: Πόσο θα φτάσει η έκτακτη επιδότηση - Επιχορήγηση 1.000 ανά εργαζόμενο

Newsbomb

Λιανεμπόριο: Αφορά στις επιχειρήσεις που κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away

«Ανάσα» αναμένεται να πάρουν οι επιχειρήσεις οι οποίες κατά την περίοδο των εορτών, ήταν κλειστές. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, γι αυτές, θα υπάρξει «ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση».

Για τις εν λόγω επιχειρήσεις θα υπάρξει σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη, έκτακτη επιδότηση 3.000 ευρώ και όχι επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο. Τα μέτρα ελάφρυνσης δεν σταματούν εδώ όμως, καθώς θα υπάρξει και έκτακτη επιχορήγηση ανά εργαζόμενο, η οποία θα ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η έκτακτη επιδότηση αφορά στις επιχειρήσεις που κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away», είπε συγκεκριμένα. «Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως Ελευσίνα και Ασπρόπυργος κ.ά., ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά δώρων σε όλες τις συντάξεις: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved