Το Ιράν αυξάνει τις εξαγωγές του παρά τις κυρώσεις

Newsbomb

Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει στο Ιράν οι δυτικές δυνάμεις φαίνεται ότι δεν ανέκοψαν τις εξαγωγές ενεργειακών προϊόντων.

Τα στοιχεία που δημοσιεύουν σήμερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αφορούν στις μη πετρελαϊκές εξαγωγές. Σύμφωνα με τον Κιουμάρς Φατολάχ-Κερμανσαχί, εκπρόσωπο του Οργανισμού για την Ανάπτυξη του Εμπορίου, αυτές έφθασαν συνολικά τα 48 δισ. δολάρια το ιρανικό έτος 2011-2012 (Μάρτιο με Μάρτιο).

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αυτής προέρχεται από τις εξαγωγές πετροχημικών προϊόντων (+55% στα 15 δισ. δολάρια) και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου (+36% στα 10 δισ. δολάρια), την παραγωγή των οποίων έχει αυξήσει από πέρυσι το Ιράν.

Η Τεχεράνη εξήγαγε αγαθά αντί 43,8 δισ. δολαρίων έναντι 34 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο χρόνο, στα οποία προστέθηκαν και 4,2 δισ. δολάρια από υπηρεσίες.

Επιπλέον, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν αναμένεται να φθάσουν τα 100 δισ. δολάρια (έναντι 78 δισ. δολαρίων πέρυσι).

Η αύξηση αυτή των ιρανικών εξαγωγών σημειώνεται παρά τις όλο και αυστηρότερες εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις που επιβάλει από το 2010 η Δύση στο Ιράν.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved