ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακλόγλου: Κανένας δικαιούχος δεν θα έχει το 2022 μείωση σύνταξης χηρείας

O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου,
O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου,
INTIME

«Κανένας υφιστάμενος συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει το 2022 μείωση στη σύνταξή του», διαβεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Μουλκιώτη και Βασίλη Κεγκέρογλου, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της εγκυκλίου που «μειώνει το μηνιαίο εισόδημα χιλιάδων συνταξιούχων έως και 268 ευρώ».

Ο κ. Τσακλόγλου, αφού υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκε η επίδραση της εγκυκλίου στους σημερινούς συνταξιούχους, χαρακτήρισε «ανέξοδο, αναληθή και βαθιά λαϊκιστικό» τον ισχυρισμό ότι γίνεται δραστική περικοπή στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Η εγκύκλιος, όπως τόνισε ο κ. Τσακλόγλου, στοχεύει στην άρση κακών πρακτικών που δημιουργούν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους ασφαλισμένους βγαίνουν σε δεύτερη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά, με στόχο μία ομαλή και σε βάθος χρόνου εφαρμογή του νόμου περί μη σώρευσης περισσότερων της μίας εθνικών συντάξεων, πέραν του ποσού της πλήρους εθνικής σύνταξης. Δεν έχει, επομένως, αναδρομική ισχύ και γι' αυτό δεν θα γίνουν περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις, κατά τον υφυπουργό Εργασίας.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, η εγκύκλιος δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων. Κάλεσαν, μάλιστα, την κυβέρνηση να την αποσύρει καθώς και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.