ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτόξευση του πληθωρισμού δείχνουν οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία

Εκτόξευση του πληθωρισμού δείχνουν οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία
Εκτόξευση του πληθωρισμού δείχνουν οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία
INTIME

Προάγγελος σοβαρών πληθωριστικών πιέσεων θεωρούνται τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τον γενικό δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία το Δεκέμβριο.

Ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 29,4% έναντι μείωσης 8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020 με το 2019.

Κατά τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία κατά τον Δεκέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη του Νοεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 5,7% έναντι αύξησης 1,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020.

Ο μέσος γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2021 - Δεκεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο γενικό δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2020 - Δεκεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 13,8% έναντι μείωσης 7,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων