ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσθετες διευκολύνσεις σε αλλοδαπές επιχειρήσεις προσφέρει η Ελλάδα

Πρόσθετες διευκολύνσεις σε αλλοδαπές επιχειρήσεις προσφέρει η Ελλάδα
Πρόσθετες διευκολύνσεις σε αλλοδαπές επιχειρήσεις προσφέρει η Ελλάδα
Pixabay

Την έκδοση προσωρινής άδειας εγκατάστασης μπορούν να αιτούνται πλέον οι αλλοδαπές εταιρείες που εγκαθίστανται στην Ελλάδα μέσω γραφείου του α.ν. 89/67.

Η προσωρινή άδεια δύναται να χορηγείται εντός 15 ημερών από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο καθεστώς του Αναγκαστικού Νόμου 89/67 κατόπιν ειδικού αιτήματος της αλλοδαπής εταιρίας. Αυτή έχει άμεση ισχύ, και μέχρι την έκδοση της οριστικής άδειας.

Βάσει αυτής η εταιρία μπορεί όχι μόνο να προβεί στις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες ενώπιον φορολογικών και άλλων αρχών, αλλά και να ξεκινήσει άμεσα τη δραστηριότητά της, η οποία διέπεται από τη νομοθεσία που αφορά στις εταιρίες που υπάγονται στον Αναγκαστικό Νόμο 89/67.

Μόνη εξαίρεση το εφαρμοζόμενο περιθώριο κέρδους, το οποίο προσδιορίζεται στη συνέχεια με την οριστική άδεια.

Συνεπώς, με την εισαγωγή της δυνατότητας χορήγησης προσωρινής άδειας, το υφιστάμενο πλαίσιο αδειοδότησης ενισχύεται, αποκτά ταχύτητα και παρέχει ακόμη περισσότερη ασφάλεια δικαίου, αφού μια αλλοδαπή εταιρία μπορεί πλέον να εγκαθίσταται άμεσα στην Ελλάδα επωφελούμενη από τα βασικά πλεονεκτήματα των εταιριών του Αναγκαστικού Νόμου 89/67: α) τα φορολογητέα κέρδη τους προκύπτουν ως σταθερό ποσοστό των δαπανών τους, β) το περιθώριο κέρδους τους εγκρίνεται εκ των προτέρων από το Υπουργείο Ανάπτυξης, γ) το αλλοδαπό προσωπικό τους φορολογείται μόνο για τα εισοδήματα που προκύπτουν στην Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.