Στο 6% υποχώρησαν τα μισθώματα των βιομηχανικών ακινήτων - αποθηκών

Newsbomb

Σύμφωνα με στοιχεία της Colliers International, το δεύτερο εξάμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, υπήρξε πτώση 6% στις μισθωτικές αξίες αποθηκών. Παράλληλα η ελληνική αγορά βιομηχανικών ακινήτων κινήθηκε σε σταθερά επίπεδα.

Λόγω της μειωμένης εμπορευσιμότητας σε βιομηχανικά και logistics ακίνητα στην Ελλάδα οι επενδυτές έχουν υιοθετήσει στρατηγική αναμονής και οι αξίες των μισθωμάτων έχουν παραμείνει σε σταθερά επίπεδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ύστερα από την κάμψη της αγοράς κατά τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα για την Αθήνα, οι αξίες μισθωμάτων για βιομηχανικούς αποθηκευτικούς/logistic χώρους έφτασαν τα 3,5 - 5 ευρώ ανά τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επενδυτική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά περιορισμένη κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι η αγορά ακόμα δεν έχει παρουσιάσει σημάδια σταθερότητας. Ωστόσο, οι περιοχές που συνδέονται με την Αττική Οδό (Μεσόγεια, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μαγούλα και Ελευσίνα) προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και καταγράφουν τις υψηλότερες αξίες.

Αναφορικά με τις αποδόσεις στην Αθήνα, αυτές σταθεροποιήθηκαν ύστερα από αξιοσημείωτες αυξήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια και ήταν της τάξεως του 25 bps.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved