ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 29.000 δολάρια υποχωρεί το Bitcoin

Στα 29.000 δολάρια υποχωρεί το Bitcoin
Στα 29.000 δολάρια υποχωρεί το Bitcoin
Pixabay

Πτώση καταγράφει το Bitcoin, καθώς η αύξηση των επιτοκίων και οι απώλειες στις μετοχικές αγορές ανησυχεί τους επενδυτές.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 29.000 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 566 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 35,5% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 60% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.

Το Bitcoin έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020 την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάρρευση του stablecoin TerraUSD.

Το Luna Foundation Guard, ένα fund που ίδρυσε ο δημιουργός της Terra, Do Kwon, ανακοίνωσε ότι ξόδεψε σχεδόν όλο το απόθεμα των bitcoin την περασμένη εβδομάδα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διασώσει το terraUSD ή σκέτο UST.

Το fund είχε συγκεντρώσει ένα απόθεμα άνω των 80.000 bitcoins, το οποίο άξιζε σχεδόν 3 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς και άλλα tokens, συμπεριλαμβανομένων των BNB, tether, USDC και avalanche.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων