ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην περιοχή των 28.000 δολαρίων υποχωρεί το Bitcoin

Στα 28.000  δολάρια υποχωρεί το Bitcoin
Στα 28.000 ια υποχωρεί το Bitcoin
Pixabay

Απώλειες καταγράφει το Bitcoin, καθώς η πτώση της Wall Street, η αύξηση των επιτοκίων  και ο πληθωρισμός ανησυχεί τους επενδυτές.

Οι παγκόσμιες αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις με το Bitcoin να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 29.000 δολαρίων καταγράφοντας πτώση 4%. Συγκεκριμένα, το κρυπτονόμισμα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιαοποίηση στον κόσμο διολίσθησε ως και τα 28.816 δολάρια.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 553 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 37% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 63% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.

Το Bitcoin έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020 την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάρρευση του stablecoin TerraUSD.

Το Luna Foundation Guard, ένα fund που ίδρυσε ο δημιουργός της Terra, Do Kwon, ανακοίνωσε ότι ξόδεψε σχεδόν όλο το απόθεμα των bitcoin την περασμένη εβδομάδα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διασώσει το terraUSD ή σκέτο UST.

Το fund είχε συγκεντρώσει ένα απόθεμα άνω των 80.000 bitcoins, το οποίο άξιζε σχεδόν 3 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς και άλλα tokens, συμπεριλαμβανομένων των BNB, tether, USDC και avalanche.

Η πτώση του Bitcoin προβληματίζει για δύο βασικούς λόγους. Αφενός διότι δείχνει πως το κρυπτονόμισμα έχει στενή συσχέτιση με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αφετέρου διότι διαψεύδει όσους προσπάθησαν να αποδώσουν στο Bitcoin χαρακτηριστικά όμοια με το χρυσό, υποστηρίζοντας πως είναι asset που προστατεύει από τον πληθωρισμό.

Αντιθέτως, η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και η μείωση της ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, μείωσε τη διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου και περιόρισε αισθητά τις συναλλαγές σε Bitcoin, κάτι που είναι εμφανές τους τελευταίους μήνες. Και καθώς έχουμε μπροστά μας ακόμη μεγαλύτερη νομισματική σύσφιγξη, η ρευστότητα που στο παρελθόν διοχετευόταν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, θα μειωθεί περαιτέρω. Και αυτό θα επιδράσει συνολικά σε όλα τα κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων