ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πληρότητες έως 100% στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Η κακοκαιρία Genesis δεν έχει «φρενάρει» τους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος
Η κακοκαιρία Genesis δεν έχει «φρενάρει» τους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος
INTIME

Η κακοκαιρία Genesis δεν έχει «φρενάρει» τους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος που ήδη εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για ολιγοήμερες διακοπές.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις υψηλές πληρότητες που παρουσιάζουν τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών της Ελλάδας και στους νησιωτικούς προορισμούς.

Ήδη τα ποσοστά κρατήσεων αγγίζουν το 90% και σε αρκετές περιοχές το 100%, ειδικά στους κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και τα κοντινά νησιά στην Αττική.

Όσον αφορά στον τύπο των ακινήτων, μεγάλη ζήτηση υπάρχει για αυτοτελείς κατοικίες και διαμερίσματα που είναι κατάλληλα για τετραμελείς οικογένειες, σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών της χώρας μας, με την τιμητική τους να έχουν οι προορισμοί στη νησιωτική Ελλάδα.

Η επιθυμία και ταυτόχρονα η ανάγκη μη συνωστισμού και παράλληλα το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν όλες τις οικοσυσκευές που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, ενώ αποτέλεσε λύση για οικογένειες και τους νέους που διαθέτουν μικρό πουγκί.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει πως υψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα και Σπέτσες), των Κυκλάδων (Τήνος, Μύκονος και Σαντορίνη αλλά και η Κέα), ενώ ακολουθούν από πολύ κοντά Πάρος και Νάξος. Εξίσου καλή είναι η εικόνα για τα νησιά του Ιονίου, ενώ κινητικότητα παρατηρείται και σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο, η Ναύπακτος και τα Καμένα Βούρλα.