ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 4,3% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου μετά τις ανακοινώσεις της EKT

Σε υψηλά επίπεδα τριμήνου ανήλθε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου
Σε υψηλά επίπεδα τριμήνου ανήλθε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου
AP

Σε υψηλά επίπεδα τριμήνου ανήλθε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου , μετά τις ανακοινώσεις της EKT πως θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

Το spread διαμορφώνεται στις 245 μονάδες βάσης, με το δεκαετές ελληνικό ομόλογο να σημειώνει σήμερα απόδοση 4,3%. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 3,4% και το 15ετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,37%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έως ότου επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κλάς Κνότ.

«Ο πληθωρισμός ξεπερνά το σημείο καμπής του, διαβρώνει την καταναλωτική και επενδυτική ικανότητα και ματαιώνει τον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό», δήλωσε την Παρασκευή σε ομιλία του στο συνέδριο Eurofi.

«Σε απάντηση, η ΕΚΤ συσπειρώθηκε για να αυξήσει τα επιτόκια πολιτικής για να ηρεμήσει ο οικονομικός κύκλος και να διατηρήσει σταθερές τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό», είπε. «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε έως ότου οι προοπτικές για τον πληθωρισμό σταθεροποιηθούν γύρω από τον στόχο μας στο 2% μεσοπρόθεσμα».