ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση το πλαφόν στο φυσικό αέριο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με μήνυμα του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις προτάσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την εξέταση της επιβολής πλαφόν.

«Αναμένουμε τις συζητήσεις στην EUCO για να σχεδιάσουμε ένα ανώτατο όριο που να διασφαλίζει την προσφορά, να διατηρεί τις τιμές λογικές και να διατηρεί την εσωτερική αγορά», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε δραστικά τους πολίτες μας ενάντια στην οπλοποίηση της ενέργειας από τη Ρωσία», τόνισε.

«Δικαίωση των πρωτοβουλιών Μητσοτάκη»

Λίγη ώρα μετά την αποστολή της επιστολής από την πρόεδρο της Κομισιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε δήλωση στην οποία αναφέρει πως δικαιώθηκαν οι πρωτοβουλίες και η επιμονή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η επιστολή της Προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

«Οι θέσεις της Προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες», προσθέτει.

Κλείνοντας, ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως «Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων».