ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η απάντηση της Elbisco στο δημοσίευμα του Newsbomb

Η απάντηση της Elbisco στο δημοσίευμα του Newsbomb

Τη δική της εκδοχή για το δημοσίευμα του Newsbomb.gr περί μεταφοράς γραμμής παραγωγής στα Σκόπια της Elbisco δίνει η Δήμητρα Δασκαλάκη εκ μέρους της εταιρείας.

Η απάντηση της κ. Δασκαλάκη έχει ως εξής:

«Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό για το συγκεκριμένο θέμα στο διαδίκτυο και με σεβασμό στις ευαισθησίες όλων των Ελλήνων καταναλωτών, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τη θέση της εταιρίας κι αυτό που πραγματικά ισχύει, μια που πολλά που γράφονται είναι ανακρίβειες και αναληθείς πληροφορίες.

Eίναι πραγματικά λυπηρό σε μία τόσο δύσκολη για τη χώρα φάση, να αναπαράγονται ψευδείς πληροφορίες για ελληνικές εταιρίες που θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζόμενων.

Η εταιρία ELBISCO ουδέποτε μετέφερε τις γραμμές της παραγωγής της στο εξωτερικό, ούτε έκλεισε τα εργοστάσιά της στην Ελλάδα. Η ELBISCO είναι μία 100% ελληνική εταιρεία με ιστορικά και αγαπημένα προϊόντα, η οποία συμβάλει ενεργά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με τη συνεχή λειτουργία της από το 1987: διατηρεί δύο εργοστάσια σε Χαλκίδα και Πικέρμι, προσφέρει απασχόληση σε 710 ΕΛΛΗΝΕΣ εργαζόμενους και χρησιμοποιεί αλεύρι αποκλειστικά από ελληνικούς μύλους για την παραγωγή των προϊόντων της ενώ, παράλληλα , στηρίζει σταθερά και με διακριτικότητα ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας σε συνεργασία με αναγνωρισμένες για το έργο τους ΜΚΟ.

Όλα τα προϊόντα της Elbisco παράγονται στην Ελλάδα, εκτός από ελάχιστες, μεμονωμένες εξαιρέσεις. Μόνο 5 κωδικοί «Ζυμώματα» - που αντιπροσωπεύουν το 0,4% των διακινούμενων προϊόντων της εταιρείας - παράγονται, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στη συσκευασία τους και στο εταιρικό site, στο εργοστάσιο της θυγατρικής εταιρείας Zitoluks, η οποία διοικείται και ελέγχεται από Έλληνες στελέχη της Elbisco. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα, παράγονται εξαρχής στο εργοστάσιο της Zitoluks από το 2003 και ουδέποτε μεταφέρθηκε η παραγωγή τους από την Ελλάδα στο εξωτερικό».

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δημοσίευμα.

Η Elite μετέφερε γραμμή παραγωγής στα Σκόπια