ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Πικραμμένος: Δεν θέλουν οι εταίροι μας έξοδο από το ευρώ (βίντεο)

Π. Πικραμμένος: Δεν θέλουν οι εταίροι μας έξοδο από το ευρώ (βίντεο)

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, μετά την λήξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Τόσο κατά τις διμερείς συναντήσεις όσο και κατά το επίσημο δείπνο των ηγετών έγινε απολύτως σαφές ότι οι εταίροι θεωρούν αυτονόητο το ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ΕΕ και στην ευρωζώνη. Παράλληλα, θεωρούν αυτονόητο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Ενώ έκαναν σαφές ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν τη βοήθεια τους για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής, μιλήσαμε την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. Στο δείπνο επικεντρωθήκαμε στα μέτρα της ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας.»

Σε ερώτηση αν στις διμερείς επαφές έγινε οποιαδήποτε αναφορά εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο κ. Πικραμμένος δήλωσε: «Όχι μόνο δεν μου έγινε τέτοια συζήτηση, αλλά μάλιστα η κ. Μέρκελ εξέφρασε την δυσφορία της ότι γίνονται τέτοιες κουβέντες.»

Για το ενδιαφέρον τον ξένων ηγετών στην πολιτική κατάσταση της χώρας ο πρωθυπουργός είπε: «Είναι φυσικό οι άλλοι εταίροι να δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά μόνο ενδιαφέρον. Καμία παρέμβαση.»

Ενώ για το θέμα του δημοψηφίσματος τόνισε πως δεν ετέθη κάποιο θέμα.