ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Η Αθήνα επιτυγχάνει τους ενεργειακούς στόχους της ΕΕ

Handelsblatt: Η Αθήνα επιτυγχάνει τους ενεργειακούς στόχους της ΕΕ
O σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα
eurokinissi

Η Handelsblatt επικροτεί σε δημοσιεύμά της τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει η Ελλάδα στο ενεργειακό τομέα.

Για μεγάλη και σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα κάνει λόγο η γερμανική η εφημερίδα Handelsblatt.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Γκερντ Χέλερ εξηγεί τους τρόπους και τα βήματα η Αθήνα κατάφερε να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο επιτυγχάνωντας του στόχους της Ε.Ε. «Η Ελλάδα έχει ήδη αποταμιεύσει υπερδιπλάσιο ποσό φυσικού αερίου από το προβλεπόμενο κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της της κρίσης... Ταυτόχρονα, η Ελλάδα μειώνει δραστικά τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι τον Νοέμβριο του 2022, οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου ήταν κατά 98,3% χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. «Η Ελλάδα απελευθερώθηκε έτσι από την εξάρτησή της από τη Ρωσία, μέσα σε έναν χρόνο, χάρη στη δραστική εξοικονόμηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου, στρεφόμενη στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), η διακίνηση του οποίου σχεδόν διπλασιάστηκε κατά το 2022», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια η Handelsblatt προκειμένου να διασφαλιστεί ο εφοδιασμός με ηλεκτρική ενέργεια η κυβέρνηση ανέβαλε τη σταδιακή κατάργηση της ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη για το 2028 και παράλληλα προτάσσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπου και έκει όπως επισημαίνεται η χώρα μας σημειώνει πρόοδο.