ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνή ΜΜΕ για την αναβάθμιση από την S&P: «Η ελληνική οικονομία κερδίζει νέα ψήφο εμπιστοσύνης»

Διεθνή ΜΜΕ για την αναβάθμιση από την S&P: «Η ελληνική οικονομία κερδίζει νέα ψήφο εμπιστοσύνης»

Για «νέο πιστοποιητικό της οικονομικής της υγείας» κάνουν λόγο τα Μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, μεταδίδοντας την είδηση της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας.

«Σφραγίδα έγκρισης της οικονομικής ατζέντας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στα “μάτια” των επενδυτών», είναι μερικά από τα σχόλια Μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού, τα οποία μετέδωσαν την είδηση της χθεσινής (20/10) αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης, Standard & Poor’s, σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας.

«Ο S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από την κατηγορία “σκουπίδια”», ανέφεραν οι FT, με το πρακτορείο Bloomberg να τονίζει ότι «ο S&P επέστρεψε την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα, ύστερα από πάνω από μία δεκαετία».

Παράλληλα, το Reuters έγραψε πως «η S&P έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, για πρώτη φορά μετά την κρίση του 2010», συμπληρώνοντας ότι «πλέον, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ελπίζει ότι η αναβάθμιση θα προκαλέσει περισσότερες εισροές κεφαλαίων και μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις της χώρας.

“Βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, αναμένουμε εισροές από κεφάλαια παρακολούθησης δεικτών, αναβάθμιση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών και ευνοϊκότερο κόστος δανεισμού για τις εταιρείες”, υποστήριξε ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ήταν στο 4,38% την Παρασκευή, περίπου 58 μονάδες βάσης κάτω από το αντίστοιχο της Ιταλίας».

«Η ελληνική οικονομία κερδίζει νέα ψήφο εμπιστοσύνης με αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας και ελπίδες για ώθηση στις επενδύσεις. Η Ελλάδα κέρδισε ένα νέο πιστοποιητικό της οικονομικής της υγείας.

Η αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα από το ΒΒ+ στο ΒΒΒ– αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία, να προσελκύσει επενδύσεις και να μειώσει το κόστος δανεισμού. H S&P ανέφερε ότι οι προοπτικές της Ελλάδας είναι σταθερές και μία περαιτέρω μείωση του χρέους της, ως ποσοστού επί του ετήσιου ΑΕΠ, μπορεί να ωθήσει μελλοντικά σε νέα αναβάθμιση», μετέδωσε το AP.

Σχετικές ειδήσεις