ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: Καμία επανεξέταση των φοροαπαλλαγών

Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: Καμία επανεξέταση των φοροαπαλλαγών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι οι φοροαπαλλαγές που έχουν εξαγγελθεί θα ισχύσουν όλες κανονικά, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr και της Αμαλίας Κάτζου σχετικά με τις φοροαπαλλαγές, και εάν σχεδιάζεται πιθανή επανεξέταση κάποιων εξ αυτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ενδεχόμενο.

«Τα στοιχεία για τις φοροαπαλλαγές είναι ενδεικτικά και ανέρχονται σε 15 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 7% του ΑΕΠ. Δεδομένου αυτού, υπάρχει ζήτημα επανεξέτασης κάποιων από αυτές»,ήταν η ερώτηση της Αμαλίας Κάτζου.

Ο Παύλος Μαρινάκης ήταν ξεκάθαρος:

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο να γίνει επανεξέταση σε οποιαδήποτε φοροαπαλλαγή.

Κινούμαστε στη λογική μείωσης των φόρων και στη λήψη άλλων μέτρων ανακούφισης, όπως είναι η αύξηση του αφορολόγητου και η μονιποίηση των μειώσεων του ΦΠΑ, σε ορισμένες κατηγορίες, και όλα αυτά σε συνέχεια μείωσης άνω των 50 φορολογικών συντελεστών.

Το άλλο σκέλος είναι η επιτυχημένη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Όσοι ζουν σε αυτή τη χώρα έχουν βαρεθεί να το ακούν αυτό, όμως εμείς σκοπεύουμε να την πατάξουμε και ήδη βλέπουμε αποτελέσματα.

Θα ήταν οξύμωρο τη στιγμή που αναλάμβανουμε δράσεις για τη φοροδιαφυγή, να τις επανεξετάσουμε και να γίνουν επιβαρύνσεις σε ευπαθείς πολίτες».