ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΣΙΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρά την ακρίβεια, οι Έλληνες δεν... κόβουν τα μελομακάρονα - Γιατί δεν μπαίνουν στο «Καλάθι»

Παρά την ακρίβεια, οι Έλληνες δεν... κόβουν τα μελομακάρονα - Γιατί δεν μπαίνουν στο «Καλάθι»
Eurokinissi

«Το πρώτο κομμάτι που πλήττει πραγματικά τις μεταποιητικές επιχειρήσεις είναι η αύξηση του κόστους των υλικών, όπως βούτυρα, αλλαντικά, ελαιόλαδο που φτιάχνονται και μελομακάρονα», αναφέρει μεταξύ άλλων στο Newsbomb.gr o πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος - Γιατί τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες δεν μπαίνουν στο «Καλάθι των Χριστουγέννων».

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν ξεκινήσει να πωλούνται στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία και οι μυρωδιές τους μας βάζουν σε χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Πού, όμως, θα κυμανθούν οι τιμές φέτος και πόσο έχει επηρεαστεί από τις γενικότερες αυξήσεις στα προϊόντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, η τιμή ενός κιλού μελομακάρονα αγγίζει τα 13 - 16 ευρώ, ενώ στις ίδιες τιμές κυμαίνονται και οι κουραμπιέδες.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr, o πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος η ζήτηση φέτος είναι αυξημένη και ίσως μιλάμε για μια από τις καλύτερες χρονιές παρά την γενικότερη ακρίβεια! Επιπλέον εκφράζει την ικανοποίησή του που μελομακάρονα και κουραμπιέδες δεν μπαίνουν στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να κάνουμε έρευνα αγοράς.

Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ φαίνεται ότι είναι χαμηλότερες, αφού τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες κυμαίνονται στα 8 έως 10 ευρώ.

Ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών στο Newsbomb.gr

«Όπως και πέρσι έτσι και φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες δεν είναι μέσα στο Καλάθι των Χριστουγέννων. Οι τιμές φέτος και για τα δύο προϊόντα είναι στα 13 έως 16 ευρώ το κιλό. Πρόκειται για τις ίδιες περίπου τιμές με πέρσι με μια μικρή ίσως αύξηση που δεν φτάνει ούτε το 5%, παρ' όλη την αύξηση των πρώτων υλών και αναφέρομαι πάντα για τους φούρνους της γειτονιάς. Τιμές που αναφέρονται στα 29 ευρώ το κιλό δεν ισχύουν και δεν αφορούν εμάς», αναφέρει στο Newsbomb.gr o πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος.

Και συμπληρώνει: «Όσον αφορά την κατανάλωση, να μη το ματιάσουμε φαίνεται ότι η αγοραστική κίνηση και η κατανάλωση θα είναι καλύτερη και από την προηγούμενη χρονιά. Εμείς καταφέραμε να απορροφήσουμε τις αυξήσεις με το να εργάζονται στους φούρνους αρκετά μέλη της κάθε οικογένειας. Τώρα αν βγαίνει μεροκάματο ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Το πρώτο κομμάτι που πλήττει πραγματικά τις μεταποιητικές επιχειρήσεις είναι η αύξηση του κόστους των υλικών, όπως βούτυρα, αλλαντικά, ελαιόλαδο κ.α. Και δεν ξέρουμε τι θα γίνει από αρχές του χρόνου με τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας».

Καλάθι των Χριστουγέννων - Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει

Χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα, όπως είχε ανακοινωθεί πριν λίγο, το Καλάθι των Χριστουγέννων που θα εφαρμοσθεί από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «ορθή επανάληψη» ανακοίνωσης του υπουργείου Ανάπτυξης, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής προϊόντα:

  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Γαλοπούλα
  • Τσουρέκι
  • Βασιλόπιτα
  • Σοκολάτα.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον γενικό γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή και τον γενικό διευθυντή, Απόστολο Πεταλά.

Ο υπουργός δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: «Για ακόμα μια φορά είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ και από κοινού αποφασίσαμε ποια προϊόντα θα ενταχθούν στο φετινό "Καλάθι των Χριστουγέννων", το οποίο θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό. Αυτές τις άγιες ημέρες, θέλουμε κάθε σπιτικό να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του σε χαμηλές τιμές και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που καταφέρνουμε και το υλοποιούμε».

Σχετικές ειδήσεις