ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Κουραμπιέδες και μελομακάρονα στη λαϊκή αγορά έως και 50% φθηνότερα

Ακρίβεια: Κουραμπιέδες και μελομακάρονα στη λαϊκή αγορά έως και 50% φθηνότερα
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων αλλά και στους πάγκους των λαϊκών αγορών

«Μάχη» για να σωθούν τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά δίνουν οι πωλητές λαϊκών αγορών. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα στη λαϊκή αγορά έως και 50% φθηνότερα συγκριτικά με άλλο σημείο πώλησης.

«Οι λαϊκές αγορές είναι το ανάχωμα της ακρίβειας σε όλα τα είδη ακόμα και στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που πωλούνται στα 7,90 ευρώ το κιλό σε εξαιρετική ποιότητα» δήλωσε στην τηλεόραση του Action24 ο πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δημήτρης Μουλιάτος ο οποίος τόνισε ότι στα ζαχαροπλαστεία οι τιμές είναι από 16-22 ευρώ το κιλό, την ώρα που στις λαϊκές τα βρίσκει κάποιος έως 50% φθηνότερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Γιάννης Γλύκος, που μίλησε στο ίδιο κανάλι, υποστήριξε ότι τα μελομακάρονα των 7,90 ευρώ είναι αμφιβόλου ποιότητας. «Δεν ξέρουμε πως επιτρέπεται να πωλούνται γλυκά στον δρόμο. Η λαϊκή είναι στον δρόμο» τόνισε. «Εγώ νομίζω ότι δεν είναι νόμιμο να πωλούνται τα συγκεκριμένα προϊόντα στις λαϊκές».

Ο κ. Μουλιάτος ανταπάντησε ότι καθημερινά γίνονται έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ και τη ΔΙΜΕΑ και τα προϊόντα είναι ελεγχόμενα γιατί όπως είπε «πρώτα εμείς θέλουμε να είναι ασφαλείς οι καταναλωτές», ενώ ο ζαχαροπλάστης αντέτεινε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι β΄ποιότητας. «Δεν είναι βούτυρο γάλακτος, είναι λίπος» είπε ο κ. Γλύκος με τον πωλητή να απαντά ότι υπάρχουν και ζαχαροπλαστεία αμφιβόλου ποιότητας και ότι τα προϊόντα που διατίθενται στις λαϊκές αγορές φτιάχνονται από εργαστήρια με συγκεκριμένα στοιχεία.

Επίσης ο ζαχαροπλάστης υποστήριξε ότι τα καταστήματα βγάζουν καθημερινά γλυκά και διατίθενται από 12 έως 16 ευρώ το κιλό: «Άλλο τα φρέσκα» είπε, ενώ ο πρόεδρος των πωλητών στις λαϊκές απάντησε ότι η κατανάλωση είναι καθημερινή και στις λαϊκές.