ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 6,7% ο πληθωρισμός τροφίμων τον Φεβρουάριο - Ανατιμήσεις 63% στο ελαιόλαδο και 12,3% στα φρούτα

Στο 6,7% ο πληθωρισμός τροφίμων τον Φεβρουάριο - Ανατιμήσεις 63% στο ελαιόλαδο και 12,3% στα φρούτα

Συνεχίζεται το «ράλι» ακρίβειας στα τρόφιμα, με «πρωταθλητές» το λάδι και τα φρούτα

Στο 2,9% υποχώρησε τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έναντι αύξησης 6,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2024 παρουσίασε αύξηση 0,1%, έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Μετά τα παραπάνω, ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2023 - Φεβρουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2022 - Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 2,9%, έναντι αύξησης 9,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2022 - Φεβρουαρίου 2023 με το δωδεκάμηνο Μαρτίου 2021 – Φεβρουαρίου.

Στο 6,7% ο πληθωρισμός των τροφίμων

Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζει να κινείται με πολλαπλάσια ταχύτητα ο τιμάριθμος στα τρόφιμα, καθώς διαμορφώθηκε στο 6,7%.

Καταγράφεται αύξηση 63,4% στο ελαιόλαδο και 12,3% στα φρούτα.

Οι ανατιμήσεις διαμορφώνονται στο 13,8% σε μεταλλικό νερό και χυμούς φρούτων.

Νέες αυξήσεις από 1,1 έως και 4,4% καταγράφονται επίσης σε μοσχάρι, ψάρια, αυγά και αναψυκτικά.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο καταγράφονται μικρές μειώσεις τιμών από 0,5 έως και 2,5% σε αλλαντικά, γιαούρτι, τυριά, χοιρινό, πουλερικά και δημητριακά αλλά και

Παράλληλα, με 14% τρέχουν οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα υγείας.